Menu uitklappen

Afspraak maken in Rotterdam eenvoudiger

Rotterdammers konden in het verleden al online een afspraak maken bij stadswinkels of deelgemeentekantoren. Die webapplicatie was ongebruiksvriendelijk en vroeg om verbetering. Tevens is de vormgeving aangepast.

Afspraak maken / Gemeente Rotterdam

Het concept en de volgorde van de stappen is aangepast waardoor nu sneller en makkelijker een afspraak gemaakt kan worden. Refresh Media ontwikkelde dit concept, interactiemodel en vormgeving voor deze webapplicatie welke geïmplementeerd is door ICT Ontwikkel Organisatie van de Gemeente Rotterdam. Het is alleen mogelijk om een afspraak te maken na te zijn ingelogd met een Digi-D inlogcode. Hieronder enkele schermen van de applicatie.Refresh Media heeft concepten ontwikkeld en de vormgeving ontworpen voor diverse webapplicaties voor de Gemeente Rotterdam. Onder andere een applicatie waarmee online een afspraak gemaakt kan worden om grofvuil op te laten halen door Roteb.
Grofvuil startpagina
Startpagina Grofvuil applicatie Roteb

Roteb Roadmap: klik voor een vergroting (1.8 Mb)
Roteb Roadmap: klik voor een vergroting (1,8 Mb)

MijnLoket
Ook heeft Refresh Media het concept, interactiemodel en vormgeving voor de loketpagina's van de Gemeeente Rotterdam. Inwoners van de Gemeente Rotterdam kunnen sinds oktober 2009 via DigiD inloggen op de vernieuwde portal voor gemeentelijke loketdiensten. De verzamelnaam voor deze paraplu heet "Mijn Loket". Refresh Media maakte het ontwerp voor deze webapplicatie welke geïmplementeerd is door de ICT Ontwikkel Organisatie van de Gemeente Rotterdam.

Rotterdamse burgers kunnen via Mijn Loket bijvoorbeeld verhuisaanvragen en parkeervergunningen indienen. Ook is het mogelijk om buurtnieuws en -info te raadplegen of online een afspraak maken op het gemeentehuis. In de toekomst wordt het onder andere mogelijk om online reisdocumenten te verlengen en geboorteaangifte te doen.

Deze pagina is alleen te zien voor Rotterdamse burgers na inloggen met DigiD
Bovenstaande pagina verschijnt nadat op de DigiD pagina is ingelogd. Klik hier voor het concept van de layout.


Agile-software-ontwikkeling
De applicatie geprogrameerd in java, is in een projectteam ontwikkeld van 3 personen volgens de Agile methode. Agile-software-ontwikkeling is een conceptueel raamwerk voor het uitvoeren van software-ontwikkelingsprojecten als alternatief voor traditionele starre praktijken. Gedurende het proces, waarbij het totale project opgedeeld wordt in kleine onderdelen, wordt ontwikkeld via twee-wekelijkse iteraties en veelvuldig overleg met de opdrachtgever. Via deze methode zijn inmiddels meerdere succesvolle projecten opgeleverd door de ICT Ontwikkel Organisatie van de Gemeente Rotterdam.