Menu uitklappen

Speciale website voor kinderafdeling Alrijne Ziekenhuis

Een ziekenhuisbehandeling is meestal ingrijpend; voor volwassenen, maar zeker voor kinderen. Een goede voorbereiding is daarom van groot belang. Refresh Media heeft, in opdracht van Alrijne Zorggroep, met ziekenhuizen in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn, een website ontwikkeld speciaal voor de kinderafdeling. Een website, afgestemd op kinderen en jongeren, waarmee zij zich, samen met hun ouders, kunnen voorbereiden op wat hen te wachten staat. Neem een kijkje op: kids.alrijne.nl!Bezoek de website: kids.alrijne.nl!

Stoere Rein begeleidt je door de site en adviseert

Wie zijn de dokters? Mag mijn vader of moeder mee naar de operatie? Hoe ziet de afdeling eruit? Wat kan ik daar doen? Met behulp van  kids.alrijne.nl kunnen kinderen zich vanaf nu voorbereiden op een bezoek. Jaarlijks komen zo’n 15.000 kinderen naar Alrijne Ziekenhuis voor een poliklinisch bezoek of opname. Met de nieuwe kinderwebsite kunnen zij zich hierop alvast voorbereiden en zien hoe het in Alrijne Ziekenhuis gaat. Voor drie leeftijdsgroepen is informatie te vinden. Rein is de hoofdpersoon van de website: hij laat aan de hand van fotoverhalen zien hoe een bezoek aan de polikliniek gaat, hoe een operatie verloopt en welke kinderartsen er werken. De website heeft een speels en vrolijk karakter met veel kleur en bewegende elementen. De informatievoorziening is onderverdeeld in 4 doelgroepen (0 - 6 jaar, 7 - 12 jaar, 13 - 14 jaar en ouders), waardoor informatie eenvoudig terug te vinden is! Ouders kunnen ook terecht voor adviezen en vinden informatie om hun kind voor te bereiden op het ziekenhuisbezoek.


Foto: Onder luid gejoel gaven kinderen de druk op de knop en ging de website live op 16 maart 2015!

Drempel verlagen
Kinderarts Michel Weijerman: “Als kinderen naar het ziekenhuis moeten vinden ze dat vaak best wel spannend. Ze zitten vol vragen, zijn onzeker en weten niet wat hen te wachten staat. Ook ouders kennen niet alle antwoorden. Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Met onze nieuwe website kids.alrijne.nl proberen we de drempel naar het ziekenhuis te verlagen. Het laat zien wat ze te wachten staat. Hierdoor kan een polikliniekbezoek of een opname veel soepeler verlopen, voor kinderen en ouders maar ook voor verpleegkundigen, artsen en andere hulpverleners.”Alrijne over de samenwerking met Refresh Media

"Een kinderwebsite voor ons ziekenhuis was een lang gekoesterde wens. Toen we de eerste concepten van Refresh Media ontvingen, wisten we dat we een goed bureau gekozen hadden. Al snel kwamen we tot een prachtig ontwerp. Soms lag het project vanuit onze kant even stil, maar Refresh Media is altijd even enthousiast voor ons te werk gegaan. Ze begrijpen wat het doel is van de website, wat je ermee wilt bereiken en denken niet in onmogelijkheden. Dat is heel fijn werken. Het CMS werkt heel prettig en is toegankelijk. Het eindproduct is super: we zijn heel erg trots op onze mooie kinderwebsite!" - aldus het team van Alrijne.